Terug

Waarom wordt mijn Venus Vliegenval zwart?

Waarom wordt mijn Venus Vliegenval zwart?

Ben je nu nieuwsgierig waarom je Venus vliegenval zwart wordt? Wij zullen je een aantal redenen geven hoe dat kan gebeuren. Daarnaast geven we graag tips over de verzorging van de Venus vliegenval. We leggen het je graag uit in deze blog.

Wanneer je denkt aan vleesetende planten, denk je natuurlijk aan kleurrijk en groen. Het kan soms voorkomen dat een val van bijvoorbeeld een Venus Vliegenvanger zwart kleurt. Kun je dit eventueel voorkomen of als het al gebeurd is verhelpen? Wij leggen je graag alles uit in onze blog. Wil jij daarnaast graag nog veel meer lezen over de verzorging van vleesetende planten? Lees dan zeker ook onze pagina: vleesetende planten verzorging.

Redenen waardoor een Venus Vliegenvanger zwart kan worden

Een van de meest voorkomende vragen die wij ontvangen is, "Waarom wordt mijn Venus Vliegenval zwart?" . Het zwart worden van de Venus Vliegenval heeft verschillende oorzaken, dus laten we ze allemaal eens bekijken.

  1. Licht: De eerste reden waarom jouw Venus Vliegenval zwart wordt kan te maken hebben met licht. De plant heeft veel zonlicht nodig hebben om gezond te blijven, dus als jouw plant niet genoeg direct zonlicht krijgt, kan hij zwart worden. Dit komt vaker voor in de wintermaanden, wanneer de dagen korter zijn. Gelukkig is dit in de wintermaanden niet zo erg. Dan gaat de Venus Vliegenval namelijk in een winterrust. 
  2. Winterrust: Vanaf het najaar start de winterrust. De winterrust betekent dat de plant stopt met groeien en het aanmaken van nieuwe vallen. De oorzaak hiervan is, dat er in de winterperiode weinig zonlicht en voeding beschikbaar is. De vleesetende planten familie heeft zich hier goed op aangepast. Lees meer over de winterrust van de vleesetende planten in onze blog ‘De winterrust van vleesetende planten’. 
  3. Een andere mogelijkheid is dat uw Venus-vliegenval te veel water krijgt. Vliegenvallen hebben een natte bodem nodig, echter kan er wortelrot voorkomen wanneer de aarde langdurig te heeft gestaan. Dit heeft als gevolg dat de vallen zwart worden en de plant sterft. 
  4. De laatste reden waarom je Venus Vliegenval zwart wordt, is vanwege roofdieren. Als iets je plant eet, kan het zwart worden als verdedigingsmechanisme.
  5. De andere reden waarom jouw Venus-vliegenval zwart kan worden, is omdat hij niet genoeg voedingsstoffen krijgt. Dit komt meestal doordat de plant wordt gekweekt in grond die te arm is aan voedingsstoffen

Dus dat zijn vijf mogelijke redenen waarom je Venus Vliegenval zwart zou kunnen worden.

Hoe verzorg ik mijn Venus Vliegenval het beste? 

Als je overweegt een Venus Vliegenval  aan te schaffen, vraag jij je misschien af ​​hoe je er het beste voor kunt zorgen. Deze vleesetende planten komen oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Carolina in de Verenigde Staten. Blijf verder lezen om meer te weten te komen over het verzorgen van een Venus Vliegenval.

Eerst en vooral hebben Venus-vliegenvallen veel zonlicht nodig. Venus Vliegenvallen hebben veel zonlicht nodig om te groeien en te bloeien. In het wild groeien ze aan de rand van moerassen, waar ze veel direct zonlicht krijgen. Als je je plant binnen houdt, zorg er dan voor dat deze elke dag zoveel mogelijk direct zonlicht krijgt.

Naast zonlicht hebben Venus-vliegenvallen ook veel frisse lucht nodig. Zorg ervoor dat uw plant in een goed geventileerde ruimte staat en plaats hem niet in de buurt van tocht of ventilatieopeningen.

Venus Vliegenvallen zijn ook erg gevoelig voor de waterkwaliteit. Ze geven de voorkeur aan regenwater of gedestilleerd water, omdat de chloor en andere chemicaliën in leidingwater schadelijk voor hen kunnen zijn. Je kunt regenwater opvangen in een emmer of gedestilleerd water kopen in de winkel of supermarkt.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Vleesetendeplant.nl 4,9 / 5 - 299 Reviews @ Google My Business
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »