Terug

Perliet, turf & vleesetende plant aarde (3)

Vind hier jouw vleesetende plant aarde voor jouw vleesetende planten. Wij bieden blonde turf, perliet en dé vleesetende plant aarde aan. Heb je vragen? Stel ze ons!

Filters

Perliet, turf & vleesetende plant aarde

Een vleesetende plant vereisen allemaal een specifieke en persoonlijke verzorging om optimaal te kunnen blijven groeien. In deze verzorging is de aarde waarin ze gepot worden misschien wel de allerbelangrijkste. Wij van Vleesetendeplant.nl hebben daarom een categorie opgericht die de benodigde aarde voor vleesetende planten toont. Deze aardesoorten zijn speciaal samengesteld voor de vleesetende planten.

Waarom hebben vleesetende planten specifieke aarde nodig?

Vleesetende planten halen hun voeding niet uit de grond maar uit insecten en ander dierlijk materiaal. Je zult een vleesetende plant dan ook sneller tegenkomen in een voedingsarme bodem en niet zomaar in iedere heide. Een bodem met veel voeding zal de vleesetende plant namelijk eerder schade toebrengen. Deze planten leven daarnaast ook enkel in een zure grond, welke vaak een pH waarde tussen de 3,5 en 5 heeft. Vleesetendeplant.nl heeft daarom gekozen voor een uiterst zure grond met een pH waarde van 4,5 om ervoor te zorgen dat de planten altijd in de beste omgeving zijn. Daarnaast biedt onze aarde een goede drainage, dit is uiterst belangrijk om wortelrot te voorkomen. De perfecte aarde laat het water goed doorstromen maar blijft alsnog een beetje vochtig.

Tips voor het verpotten van jouw vleesetende plant

Wij geven jou graag een paar tips als het gaat om het verpotten van jouw vleesetende planten. Met deze tips kun jij er voor zorgen dat jouw vleesetende plant zich altijd in de juiste omgeving bevindt, de juiste voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan blijven.

Gebruik geen reguliere potgrond

Standaard of reguliere potgrond is per definitie schadelijk voor vleesetende planten. Wij raden daarom de volgende combinaties aan om jouw planten de beste omgeving te schenken.

 • Blonde turf en perliet 50% / 50%: De combinatie van turf en perliet  zorgt er namelijk voor dat jouw aarde zowel zuur als een goede drainage biedt. Daarnaast is het ook zo gemaakt dat er geen enkele onnodige of overbodige voeding in te vinden is.

 • Blonde turf: Jouw aarde mengsel kan ook enkel bestaan uit blonde turf. Dankzij de juiste zuurtegraad en de luchtigheid van de turf is deze ook uiterst geschikt om de pot volledig mee te vullen.

 • Vleesetende plant aarde: Dit is onze eigen vleesetende plant aarde en bevat alles dat jouw vleesetende plantje nodig heeft. Met de juiste drainage en een goede hoge zuurtegraad is deze aarde het perfecte product voor jou.

Kies je juiste pot

De pot voor jouw vleesetende plant heeft een aantal belangrijke benodigdheden. Denk hierbij aan:

 • Gaten in de bodem zodat het water weg kan lopen

 • Groot genoeg voor de groei

 • De pot moet geglazuurd zijn (of gemaakt van plastic of glas). Zo voorkom je dat er andere stoffen uit de pot in de aarde van de plant terecht kunnen komen. Dit kan namelijk schadelijk zijn voor jouw vleesetende plantje.

Bevochtig de aarde voor het verpotten

Zorg ervoor dat de aarde voor het verpotten licht bevochtigd is dit zorgt ervoor dat de aarde zich gemakkelijk rond de wortels van de plant nestelt. Je zou zelfs kunnen kijken of het water goed genoeg doorloopt.

Wanneer verpot ik mijn vleesetende plant?

Overweeg om jouw vleesetende plant jaarlijks te verpotten wanneer je veel kraanwater gebruikt, zo houdt je de grond zuiver en vrij van kalk. Dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn wanneer je besloten hebt jouw vleesetende plant kraanwater te geven. Dan is het juist belangrijk om de grond te verversen. Gebruik je geen kraanwater denk er dan over na om jouw vleesetende plant ieder 2 a 3 jaar te verpotten.

Veelvoorkomende vragen

Wij krijgen natuurlijk veel verschillende vragen van onze klanten en dat is begrijpelijk want de wereld van vleesetende planten is complex. Wij zetten daarom graag een paar van deze vragen voor jou op een rij

Kan ik kraanwater gebruiken voor mijn vleesetende planten?

Wij raden dit altijd af, dat komt omdat kraanwater kalk en daarnaast mineralen kan bevatten, welke schadelijk kunnen zijn voor jouw vleesetende planten. Wij raden aan om of regenwater of gedestilleerd water te gebruiken. Dit bevat geen overbodige mineralen, kalk of andere stoffen die jouw plantje schade toe kunnen brengen.

Hoe vaak moet ik mijn vleesetende planten water geven?

Dit is afhankelijk van het type plant en de omstandigheden van jouw huis. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden maar het niet te doorweken. Een doorweekte grond kan de vleesetende plant namelijk wortelrot geven.

Waarom verkleurt mijn vleesetende plant?

Verkleuring van vallen of bladeren kan een teken zijn van de volgende factoren:

 • Te veel of te weinig zonlicht

 • Teveel of te weinig water, het kan ook zijn dat er teveel mineralen in het water zitten.

 • Hoort de plant binnen of buiten te staan. Tropische varianten horen ten alle tijden binnen te staan vooral met grote weerschommelingen.

 • Worden bladeren bruin maar zijn er goede nieuwe doorgroei punten? Groeit jouw plantje daarnaast gewoon door? Dan kan het bijvoorbeeld zijn dat er oude vallen of bladeren worden afgestoten.

In deze gevallen raden wij nooit aan om zomaar jouw vleesetende plant te verpotten, dit omdat dat veel stress zou kunnen opleveren. Pas strategisch omstandigheden aan en nooit alles door elkaar, je weet dan namelijk niet waar de fout zit. Begin bijvoorbeeld met zonlicht. Staat het plantje vaak in het donker, zet hem dan in het licht. Staat deze bijna constant in het licht, overweeg dan een donkerdere plek. Hetzelfde geldt voor water en temperatuurwisselingen, ben strategisch en pak de mogelijke issues stap voor stap aan. Kijk bij water bijvoorbeeld of de grond volledig is doorweekt of dat deze misschien gort droog is.

Waarom koop je aarde bij Vleesetendeplant.nl?

Vleesetendeplant.nl heeft zich gedurende de jaren kunnen specialiseren in vleesetende planten, hun behoeften en benodigdheden. Je kunt zeggen dat wij in afgelopen jaren onwijs veel kennis opgedaan hebben. Wij hebben daarom enkel aardesoorten aan die wij zelf met succes hebben getest en waar wij zelf 100% achter kunnen staan. Wij zorgen ervoor dat onze aarde met duurzaamheid in het oog samengesteld wordt. Daarnaast is het ontzettend makkelijk te bestellen via onze webshop. Hierdoor kunnen wij jou ook nog eens het sjouwen en rijden besparen.

Conclusie

We weten nu dat kwalitatieve aarde een ontzettend belangrijk onderdeel is voor het succes van een vleesetende plant. Wij van Vleesetendeplant.nl snappen dit en bieden jou dan ook enkel de beste aardesoorten aan die perfect aansluiten bij jouw vleesetende planten. Zo kunnen jouw groene vrienden optimaal genieten.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Vleesetendeplant.nl 4,9 / 5 - 299 Reviews @ Google My Business
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »