Terug

Onze populairste Vleeseters (20)

Wil je graag een Vleesetende Plant kopen, maar lukt het je niet goed om te kiezen? Bekijk dan deze categorie met de bestsellers en kies jouw favoriete vleesetende plant.

Filters

Onze populairste Vleeseters

Welkom bij Vleesetendeplant.nl, jouw plek voor een uitgebreide collectie vleesetende planten. Deze bijzondere planten hebben een fascinerende en speciale positie ingenomen in het plantenrijk, en onze collectie van de top 20 vleesetende planten nodigt je uit om deze prachtige omgeving te verkennen.

Een nieuwe twist in de voedselketen

De unieke en verrassende rolverdeling in de natuur van vleesetende planten zorgt voor een interessante draai in de traditionele voedselketen. Deze bijzondere planten hebben zich op indrukwekkende wijze aangepast om in voedselarme omgevingen te groeien en halen hun voeding uit een ongewone bron, namelijk insecten.

De kracht van evolutie

De verscheidenheidaan vleesetende planten op Vleesetendeplant.nl is een bewijs van het uitzonderlijke aanpassingsvermogen van de natuur.

Sommige van deze planten, zoals de Venus Vliegenval, hebben een valmechanisme ontwikkeld dat snel dichtklapt wanneer de prooi op de haartjes van de Venus Vliegeval loopt. Het is daarnaast ook uitzonderlijk in de planten wereld dat een plant zoals de Venus Vliegenval kan tellen. Wat bedoelen wij hiermee?

De Venus Vliegenval heeft haartjes binnen in de mond. Wanneer een insect hier overheen loopt en 2 maal binnen 20 seconden de haartjes beweegt, klapt de val dicht. Mocht dit niet binnen 20 seconden gebeuren dan reset de val zich.

Het proces van de bekerplant ziet er als volgt uit: Het insect landt op de beker, de pootjes van het insect komen op gladde groeven terecht welke zich in de rand van de beker bevinden, het insect verliest hierdoor zijn grip en valt in de beker. De haren die zich in de beker bevinden zijn stevig en voorkomen dat het insect er weer uit kan vliegen. De beker vult zichzelf uiteindelijk met enzymendie het insect verteren.

De Zonnedauw, ook bekend als Drosera maken gebruik van weer een compleet nieuwe vallen structuur. De Zonnedauw gebruikt namelijk kleverige druppels om zijn prooi vast te zetten. De Zonnedauw sluit zich als het ware om de prooi heen om het verteringsproceste starten.

De schoonheid van vleesetende planten

Naast de indrukwekkende jachttechnieken zijn vleesetende planten ook ontzettend mooi. De unieke vormen, prachtige kleuren en opvallende diversiteit geven jou een waar spektakel om naar te kijken.

De prachtige wereld van vleesetende planten

Op Vleesetendeplant.nl vertellen we jou graag met veel passie en plezier over de prachtige wereld van de vleesetende plant. Neem eens een kijkje op onze website en ontdek onze top 20 vleesetende planten, welke ieder hun eigen verhaal vertellen over de evolutie, overleving en schoonheid. Begin je net met vleesetende planten of ben je al een fanatieke verzamelaar? We hebben voor iedereen een prachtig assortiment. Neem vandaag nog een kijkje in ons assortiment en bestel jouw favoriete vleesetende plant op vleesetendeplant.nl.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Vleesetendeplant.nl 4,9 / 5 - 299 Reviews @ Google My Business
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »