Terug

Plantenpotten nodig? (4)

Op zoek naar een leuke, stijlvolle plantenpot voor jouw bloemen en/of planten (niet vleesetende planten)? Wij beschikken nu over een klein assortiment met verschillende stijlen, kleuren en maten bloemenpotten.

Filters

Plantenpotten nodig?

De vleesetende plant, ontzettend fascinerend door zijn unieke vermogen om insecten te vangen en verteren. Daarnaast is een vleesetende plant ook heel bijzonder en anders qua verzorging en habitat in vergelijking met de gewone plant.  zijn niet alleen fascinerend door hun unieke vermogen om insecten te vangen en te verteren, maar ze zijn ook bijzonder qua verzorging en de keuze van hun habitat. Een van de belangrijkste of misschien zelfs wel cruciale aspecten van de verzorging van vleesetende planten is toch wel de juiste formaat pot. Wij van Vleesetendeplant.nl hebben daarom speciaal voor jou een selectie gemaakt zodat jij gemakkelijk en met een gerust hart kunt kiezen. Deze potten zijn speciaal ontworpen om aan de unieke behoeften van verschillende vleesetende planten te kunnen voldoen.

Waarom hebben vleesetende planten specifieke potten nodig?

Alle vleesetende planten hebben hun eigen specifieke eisen wanneer het aankomt op hun groeiomgeving. Het kiezen van een pot is belangrijk omdat deze de drainage, het vochtbehoud en zelfs de temperatuur kan beïnvloeden. De potten op Vleesetendeplant.nl zijn zorgvuldig gekozen om deze belangrijke punten te verbeteren, zodat jouw plant de beste kansen krijgt om te gedijen en groeien.

Welke materialen voor vleesetende planten potten zijn er?

De keuze van het materiaal van de pot kan ook een aanzienlijke impact hebben op de gezondheid van vleesetende planten. Wij van Vleesetendeplant.nl bieden daarom potten aan van verschillende materialen. Denk hierbij eens aan plastic, keramiek en glas. Deze hebben allemaal hun eigen voordelen en esthetische toevoegingen.

Plastic potten zijn praktisch en licht

Plastic potten zijn ontzettend licht van gewicht. Dit maakt deze potten zo ideaal voor wanneer jij jouw vleesetende planten potten graag zou willen ophangen of gewoon buiten wilt neerzetten. Overigens, een belangrijk puntje, Onze plastic potten zijn ook UV bestendig. Dit zorgt er voor dat jij jaren lang van jouw potten en vleesetende planten binnen en buiten kunt genieten.

De keramische pot is ontzettend stijlvol

Een keramische pot is natuurlijk zwaarder dan zijn plastieken tegenhanger, dit maakt de keramische potten zo’n stabiele basis. Al onze keramische potten zijn voorzien van een geglazuurde binnenlaag. Dit zorgt ervoor dat water geen schade kan toebrengen aan jouw potten, planten en meubilair. In principe zijn al onze keramische potten ook echte binnen potten. Mocht je nou twijfelen en jouw vleesetende planten echt graag buiten zetten. Stuur ons dan even een foto of linkje van de betreffende pot op onze website. Zo kunnen wij hiermee direct navraag doen bij onze leveranciers. Het berichtje kun je altijd sturen naar [email protected].

Glazen potten zijn uniek en leerzaam

Onze glazen potten zijn net als onze keramische potten ontzettend stijlvol. Ze ogen binnen echt ontzettend mooi. Daarnaast kun je de wortels ook goed zien in een glazen pot. Dit maakt de combinatie ook nog eens ontzettend leerzaam. Ze bieden jouw planten ook nog eens genoeg ruimte om te kunnen groeien en ontzettend goed te kunnen gedijen. Voor deze potten geldt in principe hetzelfde als voor onze keramische potten. Dit zijn echte binnen potten. Mocht je nou twijfelen en jouw vleesetende planten echt graag buiten zetten. Stuur ons dan even een foto of linkje van de betreffende pot op onze website. Zo kunnen wij hiermee direct navraag doen bij onze leveranciers. Het berichtje kun je altijd sturen naar [email protected].

De drainage

De drainage is belangrijk voor alle vleesetende planten. Je wilt namelijk voorkomen dat er een laagje water in jouw pot blijft staan en dat jouw vleesetende plant daardoor wortelrot zou kunnen oplopen. Daarom is het bij de keramische en glazen potten, waar zeker geen drainage aanwezig is, belangrijk om jouw planten en aarde enkel lichtvochtig te houden. Zo voorkom je dat er onder op de bodem een grote laag water komt te staan. Voor wat betreft onze plastic potten is de drainage wat meer aanwezig. Let goed op de beschrijving van het product om te zien of er een drainage in zit of niet.

Welke soorten potten geschikt zijn voor verschillende soorten vleesetende planten.

Niet elke vleesetende plant heeft dezelfde type pot nodig. Om het je overigens makkelijker te maken hebben wij categorieën gecreëerd die de potmaten 8,5 cm en 12 cm aangeven. Dit hebben wij ook bij onze planten gedaan. Dit zal de keuze uiteindelijk makkelijker maken en zo kom je niet te zitten met een te grote of te kleine pot. Toch geven wij hier enkele aanbevelingen:

Voor de Venusvliegenvangers

Voor venusvliegenvangers raden we diepe potten aan die voldoende ruimte bieden voor de lange wortels. Plastic potten zijn vaak de beste keuze vanwege hun vochtbehoudende eigenschappen en goede drainage.

Voor de Zonnedauw

Zonnedauwsoorten profiteren van ondiepe potten die helpen bij het handhaven van een hoge luchtvochtigheid rond de bladeren. Transparante of lichtgekleurde plastic potten zijn ideaal omdat ze minder warmte absorberen en helpen bij het controleren van de temperatuur.

Voor de bekerplanten

Bekerplanten, met hun indrukwekkende ‘bekers, doen het goed in zowel plastic als keramische potten. Deze moeten echter groot genoeg zijn om de soms omvangrijke en zware ‘bekers te kunnen ondersteunen.

Waterschotels

We hebben naast onze potten ook nog iets extra’s voor potten met drainage opties, dit zijn onze waterschotels. Deze vangen het water van de pot op en kunnen fungeren als een extra waterreservoir voor jouw vleesetende plant.

Conclusie

Wij van Vleesetendeplant.nl snappen dat het kiezen van de juiste pot voor jouw vleesetende plant een uiterst belangrijke stap is in het algehele proces. Wij bieden daarom een uitgebreide selectie aan potten welke perfect zijn voor vleesetende planten. Of je nu op zoek bent naar functionaliteit, esthetiek of beide, je vindt gegarandeerd een pot die bij jouw specifieke vereisten past.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Vleesetendeplant.nl 4,9 / 5 - 299 Reviews @ Google My Business
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »