Terug

Trompetbekerplanten (23)

Altijd al een prachtige, kleurrijke plant in jouw huis willen hebben? Zoek dan niet verder! Bekijk ons assortiment met Sarracenia's en kies eenvoudig jouw favoriete soort uit.

Filters

Trompetbekerplanten

De Trompetbekerplant (Sarracenia), ook wel papegaaienbek plant, heeft haar naam te danken aan het mooie uiterlijk van de plant. De Trompetbekerplant bezit een bekervormig blad waarmee de plant insecten lokt. De Trompetbekerplant behoort tot de familie Sarraveniaceae, onder deze familie vallen de geslachten: Sarracenia, Darlingtonia en Heliamphora.

Bij Vleesetende Plant bieden wij informatie over diverse vleesetende plantsoorten.

Sarracenia: De val 

De Trompetbekerplant lokt haar prooien met haar bekerval. Bovenaan de binnenkant van het bekerblad zit een gladde rand met kleine verticale gleufjes. Door deze verticale gleufjes heeft het insect op de beker geen grip, waardoor het insect de beker inglijdt. In de beker van de Trompetbekerplant zitten stevige haartjes die naar beneden zijn gericht. De haartjes zorgen ervoor dat het insect niet de beker uit kan klimmen. Onderaan in de beker bevindt zich een waterige afscheiding (enzymen) die het prooi verteert. De waterige afscheiding heeft echter twee functies… naast het verteren van deze smakelijke hapjes, scheidt de vloeistof een aantrekkelijke geur af. Deze geur is onweerstaanbaar voor de insecten en lokt de insecten in de beker. Naast aantrekkelijke geuren, beschikt de Trompetbekerplant ook over de meest prachtige kleuren. Deze opvallende kleuren zijn niet alleen voor ons aantrekkelijk, het lokt ook – net als de geuren – smakelijke insecten. 

Trompetbekerplant afkomst

De Trompetbekerplant komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. De plant kan gezien worden aan de kustzijde, grote meren en het zuidoosten van Canada. De meeste soorten komen voor in het zuidoosten van Noord-Amerika. Net als de venusvliegenvanger ‘overwintert’ de Sarracenia. Dit houdt in dat de plant een winterrust nodig heeft. Wil je weten hoe jij jarenlang kunt genieten van de Trompetbekerplant? Lees dan hier meer over de verzorging.

Trompetbekerplant eigenschappen

De Trompetbekerplant kan met de juiste vleesetende plant verzorging wel 30 tot 40 centimeter groot worden! De Trompetbekerplant kan meerdere kleuren hebben, zoals groen, rood, paars, geel en oranje. De plant heeft voldoende vocht en licht nodig. Daarnaast is het belangrijk dat de plant goed vochtig wordt gehouden. Het is immers een moerasplant.

Zou je, naast de trompetbekerplant, nog een andere vleesetende plant willen kopen? Bekijk dan ons assortiment en bestel eenvoudig je favoriete vleesetende plant online. Bij een bestelling van €35,- of meer worden de vleesetende planten GRATIS naar je toegestuurd.

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Vleesetendeplant.nl 4,9 / 5 - 299 Reviews @ Google My Business
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »