Terug

Maak je huis gezellig met tropische vleesetende planten

Maak je huis gezellig met tropische vleesetende planten

Wanneer je jouw huis een gezellige en fijne sfeer wilt geven denk je vaker over meubels en decoraties, daarnaast is er nog een andere mogelijkheid. Het toevoegen van groen en kleur. Je kunt je huis ontzettend leuk inrichten met planten en om het extra uniek te maken, vleesetende planten.

Met vleesetende planten creëer je meer dan gewoon leven, vleesetende planten vangen ook ongedierte in huis en helpen jou het huis schoon te houden. Vleesetende planten en dan vooral tropische vleesetende planten kunnen een unieke draai geven aan jouw interieur. In deze blog gaan we dieper in op vleesetende planten en interieur.

De unieke wereld van vleesetende planten

De vleesetende plant heeft met hun unieke vallen en prachtige kleuren een fascinerende aanvulling op elk interieur. Denk bijvoorbeeld aan de unieke Venus vliegenvanger of aan de prachtige Nepenthes, welke met zijn bekers insecten vangt. Er zijn ontzettend veel verschillende vleesetende planten die binnenshuis kunnen leven. Deze planten voegen naast een exotische sfeer ook nog eens een natuurlijke wijze toe, om insecten te vangen.

Creëer een unieke tropische oase

Voordat we starten is het natuurlijk belangrijk om eens goed te kijken naar, waar je de vleesetende planten neer wilt zetten. Daarnaast wil je natuurlijk het liefst jouw favoriete soorten plaatsen. Laten we hier eens mee beginnen.

De locatie

Alle vleesetende planten zijn liefhebbers van zonlicht en water of misschien beter gezegd vocht. Je kunt een vleesetende plant gelukkig maken op een plek met veel indirect zonlicht. Zet ze in dit geval niet in de directe zon, gezien dit jou planten zou kunnen beschadigen. Denk daarnaast eventueel aan een luchtbevochtiger zodat jouw planten altijd voorzien zijn van een optimaal klimaat. Daarnaast zou je ook terrariums kunnen gebruiken om jouw planten in te kunnen plaatsen. Zo kun je eventueel een exotische biome plaatsen.

Kies jouw soorten

Lang niet alle vleesetende planten hebben dezelfde zorg nodig. Sommige vleesetende planten kunnen overleven met lagere temperaturen dan andere vleesetende planten. Daarnaast hebben ook niet alle vleesetende planten dezelfde hoeveelheid vocht nodig. Denk bij het ene uiterste aan de Nepenthes, welke houdt van veel zonlicht en een hogere vochtigheidsgraad, in vergelijking met de Sarracenia of Venus vliegenvanger die met koudere temperaturen en minder vocht kan omgaan. Kies soorten die bij jouw behoefte passen, jouw verzorgingscapaciteiten en het klimaat in jouw huis.

Combineer jouw vleesetende planten met andere planten

Wil je jouw huis echt tropisch aankleden, kies er dan voor om meerdere tropische planten aan te schaffen die de ruimte verder kunnen aanvullen naast de Nepenthes bijvoorbeeld. Denk hierbij aan bijvoorbeeld varens of orchideeën. Op deze manier kun jij een prachtig en aantrekkelijke woonruimte creëren, waar iedereen zich graag zal bevinden.

Zorg en onderhoud

We hebben het nu natuurlijk al gehad over de locatie en over de soorten. Laten we nu eens gaan kijken naar de zorg en het onderhoud.

Het geven van water

Het is ontzettend belangrijk om vleesetende planten te voorzien van één van de drie volgende: regenwater, gedestilleerd water of omgekeerd osmosewater. Waarom vraag je je misschien af, dit komt omdat kraanwater mineralen bevat of kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor vleesetende planten. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt.

De voeding

Het is belangrijk dat je vleesetende planten geen extra voeding geeft buiten het vangen van hun eigen insecten. Dit zijn vleesetende planten simpelweg niet gewend en kan ze meer schade toebrengen dan goed doen. Mocht het nou zo zijn dat vleesetende planten zelf geen insecten kunnen vangen omdat ze simpelweg de toegang niet hebben, dan kun je ze in het uiterste geval een insect aanbieden en voeden met de hand. Let wel op dat je heel voorzichtig bent met de vallen van de planten.

Het snoeien

Snoei bij een vleesetende plant enkel de dode vallen en bladeren om de plant gezond te houden. Dit maakt overigens ook ruimte voor een nieuwe groei. Dit alles houdt jouw planten niet alleen maar mooi, het bevordert ook de gezondheid en bloei.

Conclusie

Wij van Vleesetendeplant.nl zien ieder interieur als een uitstekende plek om kleur en leven toe te voegen en in dit geval een vleugje tropisch. Deze unieke planten bieden je naast een lust voor het oog ook nog eens een bescherming tegen ongewenste insecten in huis. Geef jouw planten de juiste zorg en aandacht en maak van jouw huis een oase.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Vleesetendeplant.nl 4,9 / 5 - 299 Reviews @ Google My Business
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »