Terug

Kan een vleesetende plant zonder insecten?

Kan een vleesetende plant zonder insecten?

Vleesetende planten worden door films en cartoons vaak omschreven als die hele grote planten in het jungle gebied die een mens of dier zo zouden kunnen opslokken, echter is dit niet waar.

De vleesetende plant eet eigenlijk alleen maar insecten, dit helpt ze met de groei en het voortbestaan. De vleesetende plant kan namelijk maar weinig tot geen voedsel uit de bodem halen. Dit maakt insecten voor de vleesetende plant zo belangrijk. Dit is ook de reden dat een vleesetende plant zoveel vallen heeft. Er blijft namelijk altijd wel iets haken.

Soorten vallen

In de vleesetende plantfamilie zijn er meer dan 750 soorten en elke plant heeft zijn eigen habitat waarin de plant groeit. Daarnaast heeft elke vleesetende plant zijn eigen methode om insecten mee te kunnen vangen en daardoor heeft iedere soort ook zijn eigen voedsel. Elke vleesetende plant gebruikt een eigen soort val om een insect mee te vangen en te kunnen verteren. Deze gevangen insecten vormen de voedingsbron voor de vleesetende plant. De voedings-arme bodem kan dit namelijk niet bieden. Er is iets dat iedere vleesetende plant wel gemeen heeft en dat is, dat ze allemaal gebruik maken van een zoete nectar stof. Wil je meer over de vleesetende plant soorten én de vallen lezen?

De conclusie

Een vleesetende plant ongeacht de soort heeft wel degelijk insecten nodig om te kunnen overleven. Ze halen heel weinig tot geen voeding uit de bodem. Sterker nog, je ziet vaker dat een vleesetende plant groeit op een juist voedsel arme bodem. Daarnaast heeft een vleesetende plant ook geen extra voeding nodig. Dit is overigens alleen wanneer een vleesetende plant niet genoeg voedsel kan halen uit de bodem. Dit is dus het kleine beetje dat ze in de natuur eventueel wel nog uit de bodem zouden halen.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Vleesetendeplant.nl 4,9 / 5 - 299 Reviews @ Google My Business
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »