Terug

Waarom worden de vallen van mijn Sarracenia bruin?

Waarom worden de vallen van mijn Sarracenia bruin?

Bent u nieuwsgierig waarom uw Sarracenia bruine bladeren krijgt? Wij zullen u een aantal redenen geven hoe dit kan gebeuren. Daarnaast geven we u graag tips over hoe u de Sarracenia kunt verzorgen. Wij leggen het u graag uit in deze blog.

Wij krijgen natuurlijk veel vragen van enthousiaste vleesetende planten liefhebbers, mensen die graag met een vleesetende plant willen beginnen of zijn begonnen. Een van de meest voorkomende vragen die mensen stellen wanneer ze voor het eerst kennis maken met Sarracenia, is waarom de bladeren bruin worden. Lees hier meer over de oorzaken van het bruin worden van de vallen. Wil jij nou echt alles weten over de gehele verzorging van de vleesetende plant. Lees dan zeker onze pagina: vleesetende plant verzorging.

Wat is een Sarracenia?

Sarracenia (trompetbekerplant) is een geslacht van de vleesetende planten die inheems zijn in het oosten van de Verenigde Staten en Canada. Deze planten hebben hun algemene naam, Trompetbekerplant, te danken aan hun unieke vorm. De bladeren van Sarracenia vormen een buisvormige structuur met een brede opening aan de bovenkant en een kleine opening aan de onderkant. De onderkant is het deel van het blad dat in contact komt met de grond. De vorm van de val doet men ook wel denken aan een trompet. De plant vangt insecten door ze te verdrinken in spijsverteringssappen die door de bladeren worden uitgescheiden.

Waarom worden de vallen van mijn Sarracenia bruin?

Een van de meest voorkomende vragen die mensen stellen wanneer ze voor het eerst kennis maken met Sarracenia, is waarom de bladeren bruin worden.

De bladeren van Sarracenia worden om verschillende redenen bruin. Een reden is dat de plant zich aanpast aan veranderingen in zijn omgeving. Als de plant bijvoorbeeld niet genoeg zonlicht krijgt, zullen de bladeren bruin worden om meer licht op te nemen.

Een andere reden waarom Sarracenia-bladeren bruin worden, is omdat de plant insecten verteert. De spijsverteringssappen die uit de bladeren worden afgescheiden, zullen de bladeren bruin laten kleuren. 

Daarnaast worden vallen bruin wanneer ze oud zijn. Dit is heel normaal en gebeurt uiteindelijk bij iedere Sarracenia. Rond oktober gaat de plant in winterrust. Dan zullen de vallen langzaam afsterven. Rond maart/april gaat de groeiperiode weer van start. Dan zal de plant weer nieuwe vallen groeien. 

De laatste reden waarom de bladeren bruin worden, is door plagen of ziekten. Als de plant is geïnfecteerd met een ziekte, zullen de bladeren omdraaien schrijf de volgende zin over het bovenstaande onderwerp

Als de plant besmet is met een ziekte, worden de bladeren bruin als gevolg van de infectie.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Vleesetendeplant.nl 4,9 / 5 - 299 Reviews @ Google My Business
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »