Terug

Waarom worden de bladeren en bekers van mijn Nepenthes zwart?

Waarom worden de bladeren en bekers van mijn Nepenthes zwart?

Ben je nieuwsgierig waarom de bladeren en kopjes van je Nepenthes zwart worden? We zullen je een paar redenen geven. Lees er alles over in onze interessante blog.

De Nepenthesis een relatief makkelijk vleesetende plant soort om te houden. Toch kan het soms voorkomen dat jouw Nepenthes zwarte bladeren krijgt. Lees hier over de verschillende oorzaken van het zwart worden van de bladeren en wat je hier aan kunt doen.

Wat is een Nepenthes?

Nepenthes, ook bekend als tropische bekerplanten. De Nepenthes een geslacht van de vleesetende planten familie: Nepenthaceae. Het geslacht omvat ongeveer 150 soorten en komt voor in de tropische gebieden, zoals in Jungles. Veel soorten Nepenthes groeien aan bomen, terwijl andere op de grond groeien.

Hoe verzorg je een Nepenthes?

Nepenthes zijn niet moeilijk om voor te zorgen, maar er zijn een paar dingen om in gedachten te houden. Ze geven de voorkeur aan warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid, dus het is belangrijk om deze omstandigheden indien mogelijk te bieden. Ze hebben ook veel licht nodig, maar direct zonlicht moet worden vermeden omdat het de bladeren kunnen verschroeien. Nepenthessen hebben een goed doorlatende grond nodig, daarom is het belangrijk om een ​​pot met een drainagegat te gebruiken. Ze moeten regelmatig worden bewaterd, maar de grond mag nooit drassig worden. Ten slotte is het belangrijk om de vallen af ​​en toe schoon te maken, omdat ze vol kunnen raken met insecten en ander vuil. Je kunt daarnaast veel meer informatie over de verzorging vinden op onze pagina: Vleesetende plant verzorging.

Redenen waarom Nepenthes-bladeren zwart worden?

Er zijn verschillende redenen waarom Nepenthes-bladeren zwart kunnen worden. 

  • Licht: Een mogelijkheid is dat de plant niet genoeg licht krijgt. Als de bladeren te weinig licht krijgen, worden ze zwart en sterven ze uiteindelijk af.
  • Water: Een andere mogelijkheid is dat de plant te weinig water krijgt. Als de bladeren verwelken of geel worden, is dit een teken dat de plant meer water nodig heeft. Te veel water kan ook een reden zijn van het verkleuren van de bladeren. Nepenthes hebben veel water nodig, maar het is belangrijk om ze niet te veel water te geven. De grond moet vochtig worden gehouden, maar niet nat. 
  • Luchtvochtigheid: Ten slotte kunnen Nepenthes-bladeren zwart worden als de plant gestrest is door hoge temperaturen of een lage luchtvochtigheid. Als de bladeren zwart worden en de plant verwelkt, is het belangrijk om de plant te voorzien van koelere temperaturen en een hogere luchtvochtigheid. 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Vleesetendeplant.nl 4,9 / 5 - 299 Reviews @ Google My Business
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »