Terug

Vleesetende plant die muggen vangt

Vleesetende plant die muggen vangt

Je kent ze wel… de slapeloze nachten door dat eindeloos gezoem. Licht aan, licht uit, maar niets blijkt te baten. Dan maar weer met wallen naar werk. Natuurlijk zijn er veel oplossingen tegen muggen of vliegen. Echter zijn veel van die opties onnatuurlijk en ook slecht voor jouw gezondheid. Een plant die muggen eet? Zou dat niet de ideale optie zijn? Een plantje die je kamer mooi aankleedt en ook nog eens efficiënt is…

Vleesetende plant die muggen eet

Soorten vleesetende planten

Online kom je vaak verschillende verhalen tegen. Bij de een werkt het wel, bij de ander niet. Dat is ook niet zo gek. Net als dat niet alle kruiden voor hetzelfde geneeseffect dienen, vangen vleesetende planten ook niet allemaal dezelfde insecten. Er zijn veel verschillende soorten vleesetende planten, en elke vleesetende plant heeft een andere val waarmee ze bepaalde soorten insecten lokken. Onder deze soorten bevinden zich zeker vleesetende planten die onder andere muggen vangen.

Vaak zie je op het internet dat de Venusvliegenvanger een muggenvanger is. Een mug is echter (veelal) té klein voor deze vleesetende plant. In de val van de Venusvliegenvanger zitten kleine voelsensoren die signalen doorgeven naar de plant. Wanneer een vlieg in de val landt én binnen 20 seconden minimaal twee voelsensoren aanraakt, dan valt het mondje direct dicht. Een mug is té klein om de sensoren af te laten gaan. De venusvliegenval kan echter wél het vliegenprobleem in jouw (grotendeels) verhelpen.

Welke vleesetende plant eet muggen?

De Drosera Capensis (Alba), oftewel de tropische Zonnedauw, is goed in het vangen van kleine insecten. Net als de Zonnedauw, is het Mexicaans Vetblad (Pinguicula Tina) ook een kei in het vangen van insecten. Hieronder vallen niet alleen muggen, ook fruitvliegjes zullen ten prooi vallen. Mooi én handig in de keuken, dus!

De Zonnedauw (mugetende plant) lokt haar prooien met haar unieke uiterlijk. Het plantje heet niet voor niks ‘de Zonnedauw’. De plant heeft namelijk prachtige stengels waaraan kleine dauwdruppeltjes zitten. Deze dauwdruppeltjes ruiken voor insecten onweerstaanbaar en zien er als verfrissende ochtenddruppels uit. Wat ook handig is, is dat de Drosera Zonnedauw veel insecten tegelijkertijd kan vangen.

Vleesetende plant tegen muggen, hoe werkt het?

  • De muggen of andere insecten worden door de mooie kleuren en onweerstaanbare geuren gelokt;
  • De insecten blijven aan de druppels kleven;
  • Het blad van de Zonnedauw vouwt zich om de insecten heen;
  • Tenslotte zal de vleesetende plant de insecten verteren, om zo essentiële voedingsstoffen op te kunnen nemen.

Je eigen mug-etende plant kopen

In de webshop van www.vleesetendeplant.nl kun je de meest prachtige vleesetende planten kopen. De Zonnedauw is hier natuurlijk ook te vinden. Zo vind je de Zonnedauw in een handig ‘vleesetendeplanten mix’ op onze webshop. De juiste verzorgtips van de Zonnedauw en het Mexicaans Vetblad vind je bij vleesetende plant verzorging. Op die manier kun je voor een prima prijs handige en mooie vleesetende planten kopen, en kun je, middels de verzorgtips, jarenlang van de planten genieten.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Vleesetendeplant.nl 4,9 / 5 - 260 Reviews @ Google mijn Bedrijf