Terug

Vleesetende plant die muggen vangt

Vleesetende plant die muggen vangt

Vleesetende planten zijn meesters in het vangen van muggen en vliegen. Ze zijn ook je beste vriend 's nachts. Als je niet kunt slapen door die irritante zoemende insecten, is de vleesetende plant je allerbeste vriend. Wil je meer te weten komen over deze fascinerende planten? Lees dan onze blog.

Je kent ze wel… de slapeloze nachten door dat eindeloos gezoem. Licht aan, licht uit, maar niets blijkt te baten. Dan maar weer met wallen naar werk. Natuurlijk zijn er veel oplossingen tegen muggen of vliegen. Echter zijn veel van die opties onnatuurlijk en ook slecht voor jouw gezondheid. Een plant die muggen eet? Zou dat niet de ideale optie zijn? Een plantje die je kamer mooi aankleedt en ook nog eens efficiënt is…

Soorten vleesetende planten

Online kom je vaak verschillende verhalen tegen. Bij de een werkt het wel, bij de ander niet. Dat is ook niet zo gek. Net als dat niet alle kruiden voor hetzelfde geneeseffect dienen, vangen vleesetende planten ook niet allemaal dezelfde insecten. Er zijn veel verschillende soorten vleesetende planten, en elke vleesetende plant heeft een andere val waarmee ze bepaalde soorten insecten lokken. Onder deze soorten bevinden zich zeker vleesetende planten die onder andere muggen vangen.

Vaak zie je op het internet dat de Venus vliegenvanger een muggenvanger is. Een mug is echter (veelal) té klein voor deze vleesetende plant. In de val van de Venus vliegenvanger zitten kleine voelsensoren die signalen doorgeven naar de plant. Wanneer een vlieg in de val landt én binnen 20 seconden minimaal twee voelsensoren aanraakt, dan valt het mondje direct dicht. Een mug is té klein om de sensoren af te laten gaan. De venus vliegenval kan echter wél het vliegenprobleem in jouw (grotendeels) verhelpen.

Welke vleesetende plant eet muggen?

De Drosera Capensis, oftewel de tropische Zonnedauw, is goed in het vangen van kleine insecten. Net als de Zonnedauw, is het Mexicaans Vetblad (Pinguicula Tina) ook een kei in het vangen van insecten. Hieronder vallen niet alleen muggen, ook fruitvliegjes zullen ten prooi vallen. Mooi én handig in de keuken, dus!

Zonnedauw(mugetende plant) lokt haar prooien met haar unieke uiterlijk. Het plantje heet niet voor niks ‘de Zonnedauw’. De plant heeft namelijk prachtige stengels waaraan kleine dauwdruppeltjes zitten. Deze dauwdruppeltjes ruiken voor insecten onweerstaanbaar en zien er als verfrissende ochtenddruppels uit. Wat ook handig is, is dat de Drosera Zonnedauw veel insecten tegelijkertijd kan vangen.

Vleesetende plant tegen muggen, hoe werkt het?

 • De muggen of andere insecten worden door de mooie kleuren en onweerstaanbare geuren gelokt;
 • De insecten blijven aan de druppels kleven;
 • Het blad van de Zonnedauw vouwt zich om de insecten heen;
 • Tenslotte zal de vleesetende plant de insecten verteren, om zo essentiële voedingsstoffen op te kunnen nemen.

Je weet nu wat een vleesetende plant zoal eet. Ben jij nou ontzettend benieuwd naar hoe de vleesetende plant die voedingsstoffen eigenlijk omzet om te kunnen groeien? Lees dan zeker onze blog over: De groeiperiode van vleesetende planten.

Je eigen mug-etende plant kopen

In de webshop van www.vleesetendeplant.nl kun je de meest prachtige vleesetende planten kopen. De Zonnedauw is hier natuurlijk ook te vinden. Zo vind je de Zonnedauw in een handig ‘vleesetendeplanten mix’ op onze webshop. De juiste verzorgtips van de Zonnedauw en het Mexicaans Vetblad vind je bij vleesetende plant verzorging. Op die manier kun je voor een prima prijs handige en mooie vleesetende planten kopen, en kun je, middels de verzorgtips, jarenlang van de planten genieten.

Reacties

 • Placeholder

  Bart NA

  07 / 07 / 2022

  Ligt compleet aan de soort. Wij bieden soorten aan die winterhard zijn en dus de gehele winter buiten kunnen staan, maar ook soorten die niet onder 17 graden gehouden dienen te worden.

 • Placeholder

  F.R. van der Plank

  06 / 07 / 2022

  Wat is de minimale temperatuur voor deze planten mvg Frits

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Vleesetendeplant.nl 4,9 / 5 - 299 Reviews @ Google My Business
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »