Terug

Kan ik mijn vleesetende planten ook buiten houden?

Kan ik mijn vleesetende planten ook buiten houden?

Ja dat kan zeker, er zijn genoeg vleesetende planten te verkrijgen die zogezegd winterhard zijn. Dit houdt in dat ze zichzelf ook goed zouden kunnen redden in de winter, mits ze zelf ook in een soort van winterslaap gaan. Ook wel een winterrust genoemd. Wil je meer weten over de winterrust, lees dan onze blog over: de winterrust van vleesetende planten.

Vleesetende planten voor buiten

Er zijn veel vleesetende planten die buiten kunnen overleven indien ze natuurlijk winterhard zijn. Het is natuurlijk belangrijk dat de vleesetende plant een variant is welke dan ook in winterrust gaat. Wil je meer weten over de winterrust, lees dan onze blog over: de winterrust van vleesetende planten. Daarbij komt dat de plant in een bak of pot moet staan die natuurlijk ook groot genoeg is.

Omdat de vleesetende plant een voedingsarme bodem nodig heeft kun je deze natuurlijk niet zomaar in de grond plaatsen bij de andere planten. Nee, ze moeten echt hun eigen stukje grond hebben. Dit omdat de voedingsbodem anders veel te rijk is en dit problemen kan geven aan jouw vleesetende plant. Je kunt er eventueel wel voor kiezen om vleesetende planten samen in een bak te houden, dit zorgt er natuurlijk voor dat je een mooie volle pot of bak krijgt. Verder is zon een belangrijk element voor de meeste vleesetende planten om te kunnen groeien en zelfs bloeien. Een betere omgeving kun je ze dus bijna niet geven.

Verschillende soorten vleesetende planten voor buiten

Vleesetendeplant.nl heeft gelukkig een heel scala aan planten die het buiten goed kunnen overleven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Sarracenia(trompetbekerplant) maar ook aan de Drosera(zonnedauw) en de Dionaea muscipula (venus vliegenvanger). Voor de Drosera betekent dat natuurlijk dat deze volledig winterhard is. Het is overigens belangrijk dat de plant in de winterrust niet veel water krijgt, het liefst net genoeg dat de grond vochtig is.

Vleesetende plant kopen?

Hebben wij jouw interesse kunnen wekken in vleesetende planten?. Neem dan zeker een kijkje in ons assortiment van vleesetendeplant.nl. Mocht je nog vragen hebben over vleesetende planten en het eventuele buiten houden van vleesetende planten neem dan gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Vleesetendeplant.nl 4,9 / 5 - 299 Reviews @ Google My Business
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »