Terug

Is een vleesetende plant gevaarlijk?

Is een vleesetende plant gevaarlijk?

Is een Vleesetende Plant gevaarlijk?

Vleesetende planten hebben natuurlijk niet voor niks deze speciale naam. De planten voeden zich namelijk met vlees. Misschien herinner je de scéne van ‘Journey to the Center of the Earth’ nog, waar de hoofdrolspeler in gevecht raakt met enorm grote Venusvliegenvangers. Dit is natuurlijk niet realistisch. De plantjes, zoals wij die kennen, voeden zich namelijk alleen met insecten. De planten voeden zichzelf door insecten te lokken met hun mooie geuren en kleuren. Vleesetende planten vangen insecten, zoals muggen, vliegen, fruitvliegjes en spinnen.

Eet de vleesetende plant ooit vlees?

Er zijn vleesetende planten in de jungles van Borneo die iets meer dan alleen insecten vangen. Deze planten (Bekerplant – ‘Nepenthes Raja‘) zijn weleens gezien met een gevangen rat, muis of vogel. Vingers, of laat staan mensen, wordt dus iets lastiger. De vleesetende planten die je in deze webshop kunt kopen kunnen immers géén echt vlees verteren. De plantjes doen ons dus géén kwaad. Wij doen de plantjes nog eerder kwaad als wij onze vinger in de valletjes steken. De stengel kan hierdoor afsterven.

Mooi & handig in huis!

Een vleesetende plant is dus niet alleen een mooie en efficiënte plant om in huis te zetten, maar ook een veilige plant. Je hoeft je dus géén zorgen te maken dat de kinderen of jij zelf gewond raken van de vleesetende plantjes. Sterker nog: vleesetende planten zijn enorm leerzaam om in huis te hebbeb.

Je eigen vleesetende plant kopen? Bekijk dan eens ons assortiment met mooi gevormde en gekleurde vleesetende planten!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Vleesetendeplant.nl 4,9 / 5 - 260 Reviews @ Google mijn Bedrijf