Terug

Is een vleesetende plant gevaarlijk?

Is een vleesetende plant gevaarlijk?

Is een vleesetende plant gevaarlijk of is dit slechts een mythe? Vleesetende planten, eten deze gewoon echte stukken vlees of worden de planten zo genoemd omdat ze veel insectensoorten op het menu hebben staan? Lees hier meer over in onze blog.

Vleesetende planten hebben natuurlijk niet voor niks deze speciale naam. De planten voeden zich namelijk met vlees. Misschien herinner je de scéne van ‘Journey to the Center of the Earth’ nog, waar de hoofdrolspeler in gevecht raakt met enorm grote Venus vliegenvangers. Dit is natuurlijk niet realistisch. De plantjes, zoals wij die kennen, voeden zich namelijk alleen met insecten. De planten voeden zichzelf door insecten te lokken met hun mooie geuren en kleuren. Vleesetende planten vangen insecten, zoals muggen, vliegen, fruitvliegjes en spinnen. We hebben een blog geschreven die jou alles kan vertellen over wat de vleesetende plant nou eigenlijk echt eet. Wist je dit al? Of nog niet? Lees onze interessante blog over: Wat eet een vleesetende plant.

Eet de vleesetende plant ooit vlees?

Er zijn vleesetende planten in de jungles van Borneo die iets meer dan alleen insecten vangen. Deze planten (Bekerplant – ‘Nepenthes Raja‘) zijn weleens gezien met een gevangen rat, muis of vogel. Vingers, of laat staan mensen, wordt dus iets lastiger. De vleesetende planten die je in deze webshop kunt kopen kunnen immers géén echt vlees verteren. De plantjes doen ons dus géén kwaad. Wij doen de plantjes nog eerder kwaad als wij onze vinger in de valletjes steken. De stengel kan hierdoor afsterven.

Mooi & handig in huis

Een vleesetende plant is dus niet alleen een mooie en efficiënte plant om in huis te zetten, maar ook een veilige plant. Je hoeft je dus géén zorgen te maken dat de kinderen of jij zelf gewond raken van de vleesetende plantjes. Sterker nog: vleesetende planten zijn enorm leerzaam om in huis te hebben.

Je eigen vleesetende plant kopen? Bekijk dan eens ons assortiment met mooi gevormde en gekleurde vleesetende planten!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Vereiste velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Vleesetendeplant.nl 4,9 / 5 - 299 Reviews @ Google My Business
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »