Blaasjeskruid "Utricularia Bisquimata" (10 zaadjes) - Copy
Utricularia bisquamata vindt zijn origine in het zuidelijke gedeelte van Afrika, vooral in Zuid-Afrika, hier kan de plant perfect leven in verschillende voedingsarme omgevingen. Je vindt deze plant regelmatig terug op zure, zanderige bodems.
Lees de volledige productomschrijving
Bevat: Blaasjeskruid "Utricularia" (Bisquimata )" (10 zaadjes)
Utricularia bisquamata vindt zijn origine in het zuidelijke gedeelte van Afrika, vooral in Zuid-Afrika, hier kan de plant perfect leven in verschillende voedingsarme omgevingen. Je vindt deze plant regelmatig terug op zure, zanderige bodems.
________________
- Botanische naam: Utricularia (Bisquimata )
- Kiemkracht: 70 a 80 %;
- Hoeveel zaadjes: 10 zaden;
- Zonlicht: veel zonlicht;
- Water: veel water;
- Afkomstig uit: Zuid-Afrika
Zaai-instructie: Volg onze zaai instructie hieronder voor de beste resultaten.
___________________________________________________________________________________
Hoe plant ik mijn vleesetende planten zaden?
We gaan samen eens kijken naar het kweekproces van de vleesetende plant: Utricularia. We hebben een stappenplan voor je uitgeschreven om je hiermee te helpen, Laten we eens kijken naar het proces van het kweken van trompetbekerplant zaden, stap voor stap.
Stap 1: Voorbereiding
Laten we voor dat we beginnen zorgen dat je alles dat je nodig hebt, klaar hebt liggen:
- Trompetbekerplanten zaden van Vleesetendeplant.nl;
- Een geschikte kweekbak of pot;
- Onze speciale vleesetende planten aarde / of andere vleesetende plant aarde / of pure blonde turf;
- Omgekeerd osmosewater, gedestilleerd water of regenwater
- Een plastic zak of een doorzichtige kweekkap
Stap 2: Zaaien
Zorg ervoor dat je jouw kweekbak of pot goed vult met onze vleesetende planten aarde. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar niet drassig. Strooi de zaden gelijkmatig over de oppervlakte van de grond. De zaden zijn ontzettend klein, dus wees voorzichtig. Bedek de zaden niet met zand maar laat ze op het oppervlak liggen (druk ze licht in de aarde).
Tip: schrijf de datum van het zaaien op een label.
Stap 3: Vocht en bescherming
Nu gaan we de zaadjes besprenkelen met gedestilleerd water. Zorg er wederom voor dat de grond absoluut niet drassig is. Nu je de zaadjes geplant hebt, wil je een zak of een kweekkap over jouw pot heen plaatsten. Door dit te doen creëer je als het ware een microklimaat wat weer helpt om zaden sneller te laten ontkiemen.
Stap 4: Geduld hebben
Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar we kunnen het niet stevig genoeg benadrukken. Bij het kweken van vleesetende planten komt een ontzettende hoeveelheid geduld bij kijken. Zet de pot op een lichte plaats. De zaden hebben namelijk ontzettend veel licht nodig. De beste temperatuur voor de kieming van de zaden ligt tussen de 20 en 25 graden Celsius. Blijf de zaadjes tussendoor van een vochtige grond voorzien. Je zou na ongeveer zes tot twaalf weken (afhankelijk van de soort) de eerste kiemplantjes moeten zien.
Stap 5: Hoe verzorg ik de jonge plantjes?
Wanneer de zaailingen groot genoeg zijn, kun je er voor kiezen om ze voorzichtig te verpotten in individuele potten. Gebruik hiervoor dezelfde vleesetende planten aarde van Vleesetendeplant.nl. Het is nu ook belangrijk om jouw planten vochtig te houden en ze te voorzien van voldoende licht en water.
Stap 6: Hoe verzorg ik de volwassen planten?
Wanneer de Utricularia eenmaal volwassen is (vaak pas na diverse jaren), kun je deze het beste verwennen met een zonnige plek. Het belangrijkste is dat je vooral in de zomer zorgt voor heel veel zonlicht en heel veel water: het is namelijk een moerasplant. Blijf ook ten alle tijden regenwater of gedestilleerd water gebruiken en zorg voor een vochtige grond. Je zult nu de plant ook snel insecten zien vangen wat weer zorgt voor een prachtig schouwspel.
>> Je kunt de plant een jaar na het zaaien verpotten in een nieuwe pot met de juiste aarde.
Tips en tricks voor succes
- Gebruik nooit kraanwater: Dit geldt voor de zaadjes, de zaailingen, de jonge en de volwassen platen. Vleesetende planten kunnen aardig wat schade oplopen door gewoon kraanwater. Gebruik enkel gedestilleerd, omgekeerd osmose of regenwater.
- Vermijd voeding en mest: Een vleesetende plant haalt zijn voedingsstoffen altijd uit de gevangen insecten, zo werkt de plant in de natuur ook. Meststoffen en voeding toevoegen aan de plant zullen ze uiteindelijk meer schade toebrengen dan dat het ze goed doet.
- Luchtvochtigheid: Zorg voor een hoge luchtvochtigheid, vooral tijdens de kiemfase. Een kweekkap kan hierbij helpen.
- Licht: De Trompetbekerplant houdt van heel veel direct zonlicht. Dus het beste is om deze soort buiten in de zon te plaatsen.
- Geduld: Er is niets zo belangrijk als geduld wanneer je vleesetende planten kweekt. Heb geduld en geniet van het proces.
Waarom zou ik de zaden kopen bij Vleesetendeplant.nl?
Wij van Vleesetendeplant.nl staan niet alleen bekend om onze kwaliteit planten en producten, maar ook door onze kennis en klantenservice. Wij doen er namelijk alles aan om jou te kunnen laten genieten van de hobby die vleesetende plant heet.
- Kwaliteitsgarantie: Wij kopen onze zaden alleen in bij de echt betrouwbare bronnen, zoals kwekers. Zo kunnen wij jou voorzien van een kwaliteitsproduct.
- Expertise: Wij kunnen met trots zeggen dat we onze expertise op pijl hebben. We staan altijd klaar voor vragen en we doen ons best om jou te kunnen helpen in het algehele proces.
- Snel en betrouwbaar: We zorgen ervoor dat de zaden op een verantwoorde en veilige wijze bij jou aankomen. Zo ben jij verzekerd van kwalitatieve zaden.